h

Makkelijker van vmbo-t naar havo

15 juli 2016

Makkelijker van vmbo-t naar havo

Op verzoek van de SP gaat het stadsbestuur met de besturen van middelbare scholen in gesprek om te zorgen voor een drempelloze overgang van vmbo-t naar de havo.  SP raadslid Erik Flentge: "alle kinderen die een hoger diploma willen halen moeten dat kunnen doen. Het is goed dat het stadsbestuur zich daarvoor gaat inzetten en ik reken erop dat ze gehoor zal vinden bij de schoolbesturen."

Voorheen mochten alleen scholieren met een gemiddeld eindexamencijfer van minimaal 6,8 doorstromen van de vmbo-t naar de havo. De SP vindt dat oneerlijk omdat het een rem is voor kinderen die nog door willen leren en dat ook kunnen.

Dankzij de SP gaan in Amsterdam de wethouder en schoolbesturen in gesprek om ervoor te zorgen dat in onze stad de toegangscode zo snel mogelijk komt te vervallen. Flentge: "Mooi zo. Het mbo is ook een uitstekende keuze, maar alle gemotiveerde kinderen moeten zonder problemen kunnen stapelen. Wat ons betreft vervalt de rare 'toelatingscode' voor vmbo-t-leerlingen die op de havo willen verder leren met onmiddellijke ingang."

U bent hier