h

Roze zaterdag groot succes

25 juli 2016

Roze zaterdag groot succes

De Roze Zaterdag, met de Pride Walk en de aftrap van de Europride was een groot succes. Een grote, internationale groep mensen, waaronder ook veel SP’ers liepen gezamenlijk mee in een manifestatie voor homorechten en de vrijheid om jezelf te kunnen zijn.

Foto: Matthijs de Bruijne

De Roze Zaterdag begon in het Vondelpark waar een informatiemarkt was.  SP’ers uit het hele land gingen in gesprek met de bezoekers op de markt, en deelden zo’n 2000 RoodvoorRoze-folders uit. Ook vroeg de SP aandacht voor het Nationaal Zorgfonds. Vele lijsten met handtekeningen zijn vol geschreven.

Vanuit het Vondelpark vertrok aan het begin de avond de traditionele Pride Walk. Een enorme stoet van diverse pluimage vroeg aandacht voor de situatie in landen waar LHBTI’s niet in vrijheid kunnen leven. Door organisaties daar te steunen kan er gewerkt worden aan betere omstandigheden voor deze mensen. In de optocht liepen tientallen SP’ers met een voor de gelegenheid roze tomaat op hun shirt. Ook SP-Kamerlid Sadet Karabulut, Europarlementslid Dennis de Jong en Amsterdams fractievoorzitter Daniël Peters liepen mee. De optocht eindigde op de Dam met een groot feest en de officiele aftrap van de Europride/Gaypride die duurt tot 7 augustus.

U bent hier