h

Gratis advies over energiebesparing

4 augustus 2016

Gratis advies over energiebesparing

Vanaf oktober kunnen Amsterdammers gratis advies krijgen van een energiecoache over energiebesparing. Dit is een project van de gemeente, in samenwerking met het Amsterdams Steunpunt Wonen (ASW). SP-wethouder Wonen Laurens Ivens: “Veel oudere woningen in Amsterdam zijn niet energiezuinig. Vaak kun je al veel bereiken met eenvoudige maatregelen. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de Amsterdammers. We verwachten dat de energielasten van de huishoudens met zo’n 100 tot 120 euro per jaar omlaag kunnen.”

Foto: Energiecoach geeft tips (Teresa van Twuijver)

Energiecoaches gaan bij de Amsterdammers thuis vertellen hoe je energie kunt besparen. Dat kan bijvoorbeeld door anders om te gaan met verlichting en verwarming. Maar ook verbeteringen aan het huis kunnen flink helpen met het besparen van energie. Daarvoor nemen de energiecoaches bij hun bezoek een bespaarpakket mee. Daarin zitten onder andere radiatorfolie, tochtband, een brievenbusborstel, een waterbesparende douchekop en LED lampen. Uit het bespaarpakket mag een bewoner gratis een keuze maken uit producten ter waarde van 15 euro. Voor aanvullende dingen uit het bespaarpakket betaalt de bewoner slechts 50% van de inkoopprijs.

Tot slot besteden de energiecoaches ook aandacht aan veiligheid. Indien nodig wordt een koolmonoxidemelder en/of een rookmelder geplaatst.

Het advies en huisbezoek voor bewoners is gratis. De gemeente en het ASW zijn van plan om 10.000 Amsterdammers te bezoeken.

Mensen die geïnteresseerd zijn om aan de slag te gaan als energiecoach kunnen zich aanmelden bij het ASW via het e-mailadres energiecoach@wswonen.nl. De energiecoaches krijgen eerst een specifieke training voordat ze bij de bewoners langsgaan.

U bent hier