h

Alarmlijn tegen schimmelwoningen

24 februari 2017

Alarmlijn tegen schimmelwoningen

De SP opent een alarmlijn tegen schimmelwoningen. Amsterdammers kunnen bij het meldpunt terecht met klachten over het onderhoud van hun woning. De SP zal bewoners bijstaan om ervoor te zorgen dat verhuurders hun onderhoudsverplichtingen nakomen. SP-raadslid Erik Flentge: "Sommige huurders leven in slecht onderhouden woningen met bijvoorbeeld beschimmelde muren, slechte kozijnen, veel tocht of zelfs plassen water in huis. Zulke onderhoudsproblemen moeten snel worden opgelost. Huurders hebben daar recht op."

Foto: SP

SP-Kamerlid en oud-huisarts Henk van Gerven was woensdag in Amsterdam om het belang van goed onderhouden woningen te onderstrepen. Van Gerven: "Een slecht onderhouden huis met veel vocht en schimmels is ongezond voor de bewoners. Zulke huizen leiden tot klachten van verkoudheid, luchtweginfecties en het ontstaan van astma en astma-aanvallen. Jonge kinderen zijn hier extra gevoelig  voor waardoor zij veel medicijnen nodig hebben. Dat is slecht voor hun welzijn en lichamelijke ontwikkeling. Een droge niet beschimmelde woning is veel beter voor de gezondheid."

De afgelopen jaren heeft de SP samen met bewoners al veel successen geboekt in de strijd tegen achterstallig woningonderhoud. Momenteel is de SP bezig met bewonersonderzoeken naar achterstallig onderhoud in zes verschillende buurten in de stad waar bewoners de SP al benaderd hebben. Flentge: "Als er een klacht bij ons binnenkomt gaan we samen met de bewoners de strijd aan voor goede en gezonde woningen. De huiseigenaren die hun huurders langdurig in de steek hebben gelaten kunnen hun borst nat maken." 

Meldingen achterstallig onderhoud kunt u doorgeven via amsterdam.sp.nl/schimmelwoningen of telefoonnummer 020-5523430 (bereikbaar tijdens kantooruren). De SP neemt zo snel mogelijk contact met u op.

U bent hier