h

Actiesucces: bewoners Heinekenplein behouden plein voor de buurt

19 april 2017

Actiesucces: bewoners Heinekenplein behouden plein voor de buurt

De uitgang van de Heineken Experience komt definitief niet op het Marie Heinekenplein. Dat meldde het Parool vandaag. SP-raadslid Tiers Bakker voerde samen met bewoners actie en is blij met deze uitkomst: “Geweldig om te zien dat bewoners succes hebben geboekt. Zij zijn de baas over de buurt en niet een miljardenverdienende biermagnaat.”

Foto: SP

Actie vorig jaar op het Heinekenplein met Tiers Bakker als derde van rechts.

Anderhalf jaar terug maakte Heineken bekend de uitgang van de ‘Heineken Experience’ te willen verplaatsen van de Stadhouderskade naar het Marie Heinekenplein. Jaarlijks komen bijna één miljoen bezoekers af op deze attractie, voornamelijk toeristen. Eerder had Heineken al voor elkaar gekregen dat het Heinekenplein werd opgeknapt met een fontein in de vorm van het Heinekenlogo.

Bakker: “Bewoners trokken terecht aan de bel. Naast die fontein zou de uitgang er in de praktijk op neer komen dat het plein geprivatiseerd werd door Heineken. Maar de openbare ruimte is  van ons allemaal. Wij zijn er erg op tegen dat grote bedrijven stukje bij beetje de openbare ruimte opeisen om daar geld mee te kunnen verdienen. Vorig jaar voerde de SP samen met bewoners actie tegen de vercommercialisering

U bent hier