h

Grote buurtactie in de Baarsjes: veel achterstallig woningonderhoud

24 april 2017

Grote buurtactie in de Baarsjes: veel achterstallig woningonderhoud

Beschimmelde kozijnen en muren en ander achterstallig onderhoud: het is schering en inslag in de Baarsjes, zo bleek bij een groot buurtonderzoek van de SP afgelopen weekend. Maar liefst tachtig SP’ers bezochten afgelopen weekend tientallen woningen in de Columbuspleinbuurt en de Hoofdweg in de Baarsjes. Ook partijvoorzitter Ron Meyer deed mee aan de buurtactie.

Foto: Nazir Husseini

Verhuurder De Key heeft voor een deel van de woningen herstelplannen. Veel bewoners zijn echter boos dat ze jarenlang aan het lijntje zijn gehouden en zijn sceptisch over de manier waarop de Key de huizen wil verbeteren. Uit het buurtonderzoek bleek ook dat er woningen zijn waar de verhuurder niks wil doen aan de schimmelklachten en verrotte kozijnen met enkelglas.

Foto: SP

De SP gaat de huurders in de Baarsjes ondersteunen voor fatsoenlijk onderhouden woningen tegen betaalbare huren.

U bent hier