h

SP komt in actie tegen schimmelwoningen

10 april 2017

SP komt in actie tegen schimmelwoningen

Sinds de SP een meldpunt schimmelwoningen heeft geopend hebben veel mensen hun klachten gemeld. SP-raadslid Erik Flentge: “Ik ben echt onder de indruk van het aantal mensen dat zich heeft gemeld en de problemen die we aantreffen. Sommige verhuurders maken er echt een bende van. Als gevolg zitten huurders in een schimmelhuis met gezondheidsklachten tot gevolg. De SP zal de meldingen serieus nemen. We gaan alle meldingen na en kijken wat we kunnen doen om de bewoners te helpen.”

Foto: SP

Een doucheplafond vol met schimmel in de Banne, Amsterdam Noord.

De SP heeft al een deel van de melders bezocht en de eerste vervolgacties zijn in gang gezet. Zo nam de SP contact op met Eigen Haard om de vochtproblemen in de Laurierhof in de Jordaan aan te pakken, met succes.

Ook ging de SP op bezoek in de Banne in Noord waar het doucheplafond zwart zag van de schimmel. De SP gaat de huurder ondersteunen in een zaak bij de huurcommissie.

In Bos en Lommer bleken meerdere huizen in een portiek last te hebben van ernstige vochtproblemen. In die buurt zal de SP binnenkort een uitgebreidere inventarisatie doen.

Foto: SP

Schimmel in de woonkamermuur in Bos en Lommer.

Ook de komende weken gaat de SP bij veel melders op bezoek om de schimmelklachten in kaart te brengen en vervolgacties te organiseren.

Heeft u ook last van schimmel in uw huis en weigert de verhuurder er iets aan te doen? Geef het door op amsterdam.sp.nl/schimmelwoning

U bent hier