h

Al meer dan honderd meldingen op schimmelmeldpunt

19 mei 2017

Al meer dan honderd meldingen op schimmelmeldpunt

Al meer dan honderd mensen hebben zich bij de SP gemeld omdat ze last hebben van schimmel- en vochtproblemen in huis. SP-raadslid Erik Flentge is onder de indruk: “We zijn al bij flink wat mensen langsgeweest en het is schrikbarend hoe sommige verhuurders met hun huurders omgaan. Bewoners worden veronachtzaamd en zitten met een vies huis of kinderen die permanent verkouden zijn. “

Eerder dit voorjaar lanceerde de SP de schimmelalarmlijn. De ruim honderd meldingen zitten in alle hoeken van de stad. De SP probeert deze periode bij alle melders langs te gaan om de klachten te bekijken en om met bewoners te bespreken welke vervolgactie er nodig is. Flentge: “In sommige gevallen zijn een paar telefoontjes naar de huiseigenaar voldoende om de boel in beweging te krijgen. Op andere plekken zijn we bezig bewonersavonden te organiseren of een actie op te zetten.”

In het onderstaande filmpje legt SP-raadslid Erik Flentge uit wat het meldpunt heeft opgeleverd en wat de SP met de meldingen doet.

Heeft u ook last van schimmel in huis en een verhuurder die de problemen maar niet wil oplossen? Meld het bij de SP!

U bent hier