h

Extra sociale huur in nieuwbouwwijk Amstelkwartier

10 mei 2017

Extra sociale huur in nieuwbouwwijk Amstelkwartier

Op voorstel van PvdA, Groenlinks en SP komen er meer sociale huurwoningen in het tweede deel van het Amstelkwartier, de nieuwbouwwijk ten westen van de Spaklerweg. SP-raadslid Tiers Bakker: “Dure huizen zijn er al genoeg in Amsterdam, terwijl de wachtlijsten voor sociale huurwoningen uit de klauwen lopen. Dan is het goed dat we hier juist een tegengestelde beweging maken: meer sociaal ten koste van dure woningen. Dat sluit veel meer aan bij de behoeftes in de stad.”

In het tweede deel van het Amstelkwartier worden de komende jaren 800 huizen gebouwd. Het oorspronkelijke voorstel wil daarvan 30% sociale huur, 40% middensegment en 30% dure woningen maken. SP, PvdA en GroenLinks willen een derde van de dure huurwoningen verplaatsen naar het sociale segment, waardoor de verdeling verandert naar  40% sociaal, 40% middensegment en 20% dure woningen.

Een meerderheid van de gemeenteraad steunde dat voorstel. Bakker: “Daar ben ik blij mee. Zo komen er niet alleen meer betaalbare huizen bij, maar wordt de wijk ook meer een afspiegeling van de samenstelling van de stad. Een stad waar rijk en arm en alles daar tussenin terecht kan, en naast elkaar kunnen wonen, dat is waar de SP naar streeft.”

U bent hier