h

In actie voor behoud sociale huur in Het Schip

13 juli 2017

In actie voor behoud sociale huur in Het Schip

Foto: SP Amsterdam

Bewoners en omwonenden van Het Schip in de Spaarndammerbuurt willen dat de sociale huur in dit historische complex behouden blijft. Dat bleek toen de SP de buurt in trok en mensen vroeg de protestposter zichtbaar achter het raam te hangen.

Foto: SP Amsterdam

Wooncorporatie Eigen Haard wil een deel van de huizen in Het Schip gaan verhuren in de vrije sector, met huren rond de duizend euro per maand. Dit terwijl Het Schip juist is ontworpen als monument voor sociale huur. Behalve woningen is er ook een museum gevestigd in Het Schip. SP-raadslid Erik Flentge roept de corporatie dan ook op van haar plannen af te zien: "Het bijzondere karakter van dit Rijksmonument moet behouden blijven. Juist hier mag geen sprake zijn van huurexplosies."

Ook zo'n mooie poster bestellen voor achter je raam? Vraag hem snel aan!

U bent hier