h

Miljoenen extra om nieuwe banen te maken

21 september 2017

Miljoenen extra om nieuwe banen te maken

Foto: SP

Het stadsbestuur trekt de komende twee jaar ruim vijf miljoen euro uit voor nieuwe werkplekken voor mensen die moeilijk aan het werk komen. Met dit geld wil de gemeente uiteindelijk zo’n 500 banen maken zoals lerarenondersteuner, conciërge bij sportvelden of gastheer/-vrouw om de drukte in goede banen te leiden. SP-fractievoorzitter Daniël Peters: “Door de crisis hebben veel mensen hun baan verloren en is een grote groep mensen achterop geraakt. Nu de economie weer aantrekt willen wij die mensen heel graag weer mee laten doen. Het is mooi dat dat op zo’n manier kan dat ook onze scholen, sportclubs en buurten daar beter van worden.”

De extra investering voor de zogenoemde werkbrigade maakt deel uit van de gemeentebegroting voor 2018 die vandaag gepresenteerd is.  In de begroting staat hoe het stadsbestuur het komende jaar het geld verdeelt. Eerder dit jaar werden de hoofdlijnen daarvan al vastgesteld. Toen werd bekend dat er miljoenen extra worden uitgetrokken voor schoonmaak in de stad, bestrijding van armoede onder kinderen, en het leefbaar maken van nieuwbouwbuurten. Ook wordt vanaf volgend jaar de toeristenbelasting met €9 miljoen verhoogd.

Naast de nieuwe investering in de werkbrigade wil het stadsbestuur nog meer nieuwe investeringen doen. Zo gaat er anderhalf miljoen euro naar een actieplan tegen het lerarentekort. Voor kunst in de openbare ruimte komt 1,8 miljoen extra beschikbaar. Het stadsbestuur trekt 100.000 euro uit voor de herinnering aan het slavernijverleden, onder meer voor een onderzoek of er een slavernijmuseum kan komen. Er wordt 3,4 miljoen uitgetrokken voor de sociale werkvoorziening die door de Haagse participatiewet in zwaar weer is gekomen.

U bent hier