h

Stad investeert in diervriendelijke kinderboerderijen

15 september 2017

Stad investeert in diervriendelijke kinderboerderijen

Foto: SP

Laurens Ivens opende een nieuw konijnenverblijf bij één van de kinderboerderijen.

Het stadsbestuur trekt een half miljoen euro uit voor kinderboerderijen zodat het welzijn van de dieren kan worden verbeterd. SP-wethouder Laurens Ivens (wonen en dierenwelzijn): “Ik ben blij dat we hiermee kunnen bijdragen aan een beter leven voor dieren in de Amsterdamse kinderboerderijen. Deze plekken zijn belangrijk om kinderen in aanraking te laten komen met dieren. Ze hebben daarom een voorbeeldrol.”

Met het extra geld kunnen kinderboerderijen verblijven zo aanpassen dat ze beter passen bij de leefwijze van de dieren. Een voorbeeld zijn betere konijnenverblijven waardoor de konijnen niet in hun eentje in een hok hoeven te verpieteren. In het wild leven konijnen ook samen in groepen. Verder zijn op initiatief van wethouder Ivens de kinderboerderijen gaan samenwerken en zijn ze gekomen tot een gezamenlijke kwaliteitsstandaard voor de omgang met de dieren.

Een deel van het extra geld is bedoeld om voorlichting te geven aan de bezoekers over hoe je goed voor dieren kunt zorgen. Ivens: “Door het leven van dieren in kinderboerderijen te verbeteren en daar ook wat over te vertellen aan de bezoekers, hoop ik dat ook huisdieren bij mensen thuis erop vooruit gaan. Het hebben van een huisdier is een grote verantwoordelijkheid, en ik wil als wethouder graag helpen om ervoor te zorgen dat dat goed gaat.”

U bent hier