h

Buurten op de Palmgracht: Openbare ruimte verbeterd

15 november 2017

Buurten op de Palmgracht: Openbare ruimte verbeterd

Foto: SP

De meeste bewoners van de Palmgracht, in de Jordaan, zijn blij met hun directe omgeving. De recente herinrichting van de gracht bevalt goed: er is meer ruimte in het midden van de straat waar door de jeugd goed gebruikt van gemaakt wordt. Ook bewoners maken met mooi weer gebruik van de opgeknapte openbare ruimte, dan is het er gezellig Jordanees druk. Dat bleek tijdens een bezoek van de SP aan de buurt.

Toch waren er ook kritische geluiden te horen. Zo werd door bewoners aangegeven dat om de hoek op de Brouwersgracht veel verhuurd wordt via AirBnB en veel expats wonen. Hierdoor is vuilnis rond de containers een probleem. Ook hebben deze expats en toeristen weinig binding met de buurt, wat de sociale cohesie niet ten goede komt. De SP is en blijft kritisch op AirBnB en wil deze en andereĀ overlast van massatoerisme terugdringen.

U bent hier