h

Gemeentepanden in binnenstad omgebouwd naar woonruimte

26 februari 2018

Gemeentepanden in binnenstad omgebouwd naar woonruimte

Een aantal gebouwen van de gemeente in de Nieuwe Uilenburgerstraat wordt omgebouwd zodat er zo’n 40 huizen in zullen komen voor ouderen. SP-wethouder Laurens Ivens: “Dat is goed nieuws, want er is een groot gebrek aan woonruimte in onze stad. Het is mooi dat de deze gemeentepanden in hun tweede leven mee kunnen helpen de woningnood te bestrijden.”

Het complex in de Uilenburgerstraat 29-59 werd tot half 2014 gebruikt als kantoorruimte voor de gemeentelijke dienst die verantwoordelijk is voor de wegen en straten in de stad. Omdat de panden niet meer nodig waren voor de gemeente zelf heeft het stadsbestuur het pand te koop gezet.

Op initiatief van Ivens worden de panden verkocht met de voorwaarde er ouderenwoningen van te maken, waarvan 80% met een betaalbare prijs voor lagere en gemiddelde inkomens. Ivens: “Door van dit gemeentecomplex ouderenwoningen van te maken, zorgen we ervoor dat meer Amsterdammers uit dit stuk van de stad oud kunnen worden in hun eigen buurt. Juist in het drukke en dure Centrum is dat ontzettend lastig voor veel mensen en dat maakt dit ombouwproject des te belangrijker.”

U bent hier