h

Verkiezingsnieuws

28 januari 2023

SP vraagt stadsbestuur om Ruigoord te behouden als culturele vrijhaven

Foto: schaaflicht / schaaflicht

Naar aanleiding van verontrustende berichten over het verdwijnen van Ruigoord heeft de SP met een motie de Amsterdamse raad gevraagd om zich nadrukkelijk uit te spreken en er alles aan te doen om Ruigoord te behouden als culturele vrijhaven. De SP vraagt het college in samenspraak met betrokken partijen als de provincie Noord-Holland, Ruigoord en het  Havenbedrijf Amsterdam een structurele oplossing te zoeken met als doel Ruigoord voort te laten bestaan.

Lees verder
23 maart 2018

SP-stemmers bedankt!

Foto: SP

26070 Amsterdammers hebben afgelopen woensdag op de SP gestemd voor de gemeenteraad. De SP daalde van 11,2% naar 7,5% van de stemmen. Laurens Ivens, Nicole Temmink en Erik Flentge  zijn daarmee verkozen in de gemeenteraad.

Lees verder
19 maart 2018

"Niet-te-koop-campagne" tegen uitverkoop van de stad

Foto: SP

Foto: eeuwenoude drogisterij Jacob Hooy die met een rechtszaak het grote geld buiten de deur hield

Lees verder
14 maart 2018

SP wil forse investeringen voor veilige en leefbare buurten

Foto: SP

Laurens Ivens en Lilian Marijnissen op bezoek in de Van der Pekbuurt

Lees verder
14 maart 2018

Amsterdams links stembusakkoord tegen het lerarentekort

De Amsterdamse SP, PvdA en GroenLinks komen met een hoofdstedelijk stembusakkoord om de stakende leraren te steunen die 1,4 miljard euro extra investering in het basisonderwijs eisen.

Lees verder
10 maart 2018

De linkse Amsterdamse aanpak versus de rechtse Rotterdamse (opinie)

Foto: SP

Dit artikel verscheen op Joop.nl

Lees verder
10 maart 2018

Weer geen uitmarkt in Zuidoost, SP vraagt om opheldering

Tot teleurstelling van de SP is de gemeente toch weer bezig om de Uitmarkt in stadsdeel Centrum te organiseren. Vorig jaar werd juist een voorstel van de SP aangenomen om de Uitmarkt in 2018 in Zuidoost te organiseren. Indiener van  dat voorstel, SP-raadslid Nelly Duijndam is niet te spreken over de gang van zaken: “Weer wordt Zuidoost genegeerd en weer gaat er veel aandacht en drukte naar stadsdeel Centrum. Ik vind het op zijn zachtst gezegd niet netjes dat de wethouder zich er weinig van aan lijkt te trekken dat de gemeenteraad hierover een voorstel heeft aangenomen.”

Lees verder
9 maart 2018

SP presenteert resultaten hulpdiensttour: veel bereikt, maar ook nog veel te doen

Foto: SP

Een drie jaar durende tour van de hulpdienst door heel Amsterdam werd deze week afgerond met de Week van de Hulpdienst. SP-wethouder Arjan Vliegenthart was aanwezig bij de feestelijke afsluiting op 9 maart om de hulpdienstmedewerkers te bedanken en met bezoekers in gesprek te gaan. Vliegenthart: “De afgelopen vier jaar hebben we ons als partij ingezet voor de bestrijding van armoede. Ik als wethouder, de partij met raad en daad van de hulpdienst. We hebben veel bereikt. Daar ben ik trots op. Maar is een hoop te doen. Dat zien we elke dag. Daarom is een stem op de SP op 21 maart zo belangrijk. Alleen met een grote SP kunnen we onze weg naar een socialer Amsterdam vervolgen.”  

Lees verder
9 maart 2018

SP ondertekent regenboog stembusakkoord voor gelijkwaardigheid

Foto: SP

Kandidaatraadslid Cobie Groenendijk heeft namens de SP het roze stembusakkoord ondertekend. In het akkoord spreken een aantal politieke partijen zich uit tegen discriminatie en voor gelijkwaardigheid van Amsterdamse LHBTI’s. Groenendijk: “Iedereen in Amsterdam moet zichzelf kunnen zijn, hoe je er ook uit ziet of op wie je ook verliefd wordt. Dat is de gelijkwaardigheid en de menselijke waardigheid waar we bij de SP voor staan.”

Lees verder
8 maart 2018

Amsterdam helpt jongeren met niet-westerse afkomst aan werk

Foto: SP

Foto: Arjan Vliegenthart op bezoek bij een project van Ajax om jongeren naar school of werk te begeleiden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier