h

Hop-on-hop-off bus feestelijk uitgezwaaid

25 februari 2018

Hop-on-hop-off bus feestelijk uitgezwaaid

Foto: Jan Mast

De SP, GroenLinks en de PvdA hebben de hop-on-hop-off-bus feestelijk uitgezwaaid. De rondrijbus voor toeristen is deze weken bezig met zijn laatste rondjes door de binnenstad. SP-raadslid Tiers Bakker: "Ik begrijp dat veel mensen wat willen zien van onze mooie stad. Maar grote vervuilende touringcars in de smalle straten van Amsterdam, dat gaat gewoon niet. Ik ben blij dat de bus weggaat, daardoor krijgen we meer ruimte op straat, een schonere lucht, en minder herrie."

De SP is al langer kritisch op de overlast en vervuiling die de hop-on-hop-off bus met zich meebrengt. Het verdwijnen van deze bus uit de binnenstad verdient dan ook een feestje voor buurtbewoners, compleet met taart.

U bent hier