h

GVB aan de slag met oproep SP: OV in Noord en Nieuw-West wordt verbeterd (Update)

20 maart 2019

GVB aan de slag met oproep SP: OV in Noord en Nieuw-West wordt verbeterd (Update)

Foto: Jan Oosterhuis / OV in Nederland.nl

OORSPRONKELIJK BERICHT 15 MAART 2019 - Onlangs riep de SP het GVB op om het openbaar vervoer in Noord, West en Nieuw-West te verbeteren. Vanmiddag maakt Het Parool bekend dat het GVB gehoor geeft aan de oproep. Zo gaat vanaf april onder meer bus 36 naar het BovenIJ ziekenhuis ook in de avonduren rijden en gaat bus 21 vaker rijden in de ochtendspits.

SP-raadslid Tiers Bakker: “Met ons onderzoek de Reiziger aan het woord hebben we de afgelopen tijd veel Amsterdammers gesproken. Een van de wensen die hierbij naar voren kwam, was om ook ’s avonds een bus naar het BovenIJ ziekenhuis te laten rijden. Ik ben blij dat het GVB dit nu oppakt en de reizigers serieus neemt. Dit is een stap in de goede richting.”

Uit onderzoek van de SP is gebleken dat veel Amsterdammers uit Noord, West en Nieuw-West het nieuwe Openbaar Vervoer-netwerk een fikse verslechtering vinden. Rechtstreekse verbindingen naar Centraal Station en het centrum zijn verdwenen, men moet vaker overstappen en de reistijd is toegenomen. Het is duidelijk dat de komst van de Noord/Zuidlijn niet voor iedereen een verbetering betekent. Diverse OV-verbindingen, denk hierbij aan lijn 14  van Oost naar West of de rechtstreekse busverbindingen vanuit Noord naar Centraal Station, zijn immers verdwenen

Komende dinsdag gaat de SP de bevindingen van het onderzoek aanbieden en bespreken in de Vervoerregio. Dit is de plek waar de Amsterdamse politiek samen met andere politici uit de regio, afspraken maakt over het openbaar vervoer. Bakker: “ ik ben zeer blij dat het GVB bereid is mee te denken over oplossingen en ga hard aan de slag om nog meer ‘reparaties in de dienstregeling’ voor elkaar te krijgen.

Update 21 maart 2019
Het initiatief van de SP om extra onderzoek te doen naar de mogelijkheden om het fijnmazige openbaar vervoer in buurten als Tuindorp Oostzaan, Kadoelen Bos en Lommer en de Eendracht verder te verbeteren, is gisteravond unaniem aangenomen in de Vervoerregio.

Bijlage: 

U bent hier