h

SP-voorstel wordt realiteit: gemeente wordt eigenaar pand voormalig Slotervaartziekenhuis

21 maart 2019

SP-voorstel wordt realiteit: gemeente wordt eigenaar pand voormalig Slotervaartziekenhuis

Foto: SP Amsterdam

Om te voorkomen dat het Slotervaartziekenhuis in handen valt van vastgoedspeculanten en oud-eigenaar Loek Winter, onderneemt het stadsbestuur nu stappen om het pand te kopen. Afgelopen week kwam in het nieuws dat zorgondernemer Loek Winter, medeverantwoordelijk voor het faillissement, het Slotervaartziekenhuis weer in handen wil krijgen.

SP-fractievoorzitter Erik Flentge: “De SP heeft de gemeente al eerder opgeroepen om het Slotervaartziekenhuis te kopen en daarmee de zorg voor Amsterdammers te behouden. Ik ben blij dat dit nu gaat gebeuren. Het zou onverteerbaar zijn als Loek de Winter met zijn grijpgrage graaihanden weer eigenaar zou worden.Hij is immers medeverantwoordelijk voor het faillissement en het drama rond het Slotervaartziekenhuis.”

In oktober 2018 werd het Slotervaartziekenhuis failliet verklaard en moesten artsen en patiënten halsoverkop het ziekenhuis verlaten. Het faillissement was mede het gevolg van mismanagement en winstbejag van zorgondernemer Loek Winter. Zorgverzekeraar Achmea,  met miljarden aan reserves op de plank, weigerde vervolgens het ziekenhuis te redden. Uiteindelijk moest het Slotervaartziekenhuis daarom in november definitief sluiten.

De SP is blij dat vastgoedspeculanten en Loek Winter nu de pas worden afgesneden door het stadsbestuur. Zorgverleners en patiënten zijn van de een op de andere dag hun baan en ziekenhuis kwijtgeraakt. De brutaliteit en onbeschaamdheid waarmee de verantwoordelijken voor dit drama nu toch weer proberen het ziekenhuis in handen te krijgen en om hier vervolgens weer geld aan te verdienen is ongekend. Het is daarom goed dat het stadsbestuur ingrijpt en ervoor zorgt dat het pand van het Slotervaartziekenhuis in de toekomst weer gebruikt gaat worden voor zorg.

U bent hier