h

David Schreuders volgt Nicole Temmink op in de gemeenteraad

19 mei 2020

David Schreuders volgt Nicole Temmink op in de gemeenteraad

Foto: SP

David Schreuders is vandaag geïnstalleerd als gemeenteraadslid voor de SP in Amsterdam. Na tijdelijke vervanger te zijn van Nicole Temmink, is hij nu geïnstalleerd voor de rest van de raadsperiode. 

De in Waalwijk geboren David Schreuders (26) werd op zijn 16e lid van de SP. Na jarenlang actief te zijn geweest voor ROOD Amsterdam, was hij van 2015 tot 2017 lid van het landelijk bestuur van de jongerenorganisatie. Ook was hij werkzaam als fractiemedewerker in Amsterdam van 2017 tot 2018.

David woont in Oost en is in het dagelijks leven rijksambtenaar bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De komende tijd zal hij zich richten op werk, inkomen en onderwijs. SP-raadslid David Schreuders: "Samen met stadgenoten hoop ik met mooie initiatieven te komen. Plannen die de solidariteit in de stad bevorderen. Solidariteit is de cruciale progressieve waarde om deze crisis dóór, én uit te komen."  

Eerder namen we afscheid van Nicole Temmink. Wij danken Nicole voor al haar harde werk de afgelopen jaren en wensen Nicole veel geluk met haar zoontje en de nieuwe avonturen die ze buiten Amsterdam gaat beleven. 

U bent hier