h

Beeld Martin Luther King mag blijven

12 juni 2020

Beeld Martin Luther King mag blijven

Foto: geoconklin2001 / Flickr

Het bronzen beeld van Martin Luther King in het Martin Luther Kingpark mag blijven. Dat liet het stadsbestuur deze week weten in antwoord op vragen van de SP. Omdat het beeld zonder officiële toestemming in het park was geplaatst, bestond de vrees dat het beeld weer zou worden weggehaald. SP-raadslid Tiers Bakker: “Toen het nieuws over het kunstwerk in januari naar buitenkwam, hebben we direct toestemming gevraagd aan het stadsbestuur. Hoewel het antwoord even op zich heeft laten wachten, is het heel fijn om te horen dat het beeld mag blijven staan.”

Bakker: “De gemeente heeft het enige juiste besluit genomen. De buurtbewoners en parkbezoekers zijn blij met het beeld. En het is natuurlijk meer dan passend dat de voorman van de burgerrechtenbeweging, een mooi beeld heeft gekregen in het naar hem vernoemde park.”

U bent hier