h

SP roept Waternet op tot actie: Amsterdammer mag niet de dupe worden

10 februari 2021

SP roept Waternet op tot actie: Amsterdammer mag niet de dupe worden

Foto: DennisM2 / Flickr

De SP roept Waternet op in actie te komen en ervoor te zorgen dat Amsterdammers niet de dupe worden van ICT problemen. Het Parool schrijft vanmiddag dat technische problemen bij Waternet tot gevolg hebben dat Amsterdammers ‘dubbele waterrekeningen’ krijgen of dat facturen te laat verstuurd worden.  In schriftelijke vragen aan het stadsbestuur heeft de SP om opheldering gevraagd. SP-raadslid Tiers Bakker: ‘Amsterdammers met een kleine beurs moeten vaak iedere euro twee keer omdraaien.  Het mag niet zo zijn dat zij nu in de problemen komen omdat Waternet, een publiek bedrijf, zijn zaken niet op orde heeft.’

Vooral voor Amsterdammers met een kleine beurs die iedere euro moeten omdraaien, kunnen te laat verstuurde facturen en betalingsachterstanden vervelende gevolgen hebben. De SP wil daarom van Waternet weten wanneer de problemen zijn opgelost,  of mensen die een ‘dubbele rekening’ hebben betaald direct hun geld terugkrijgen en of Waternet zicht heeft op de groep Amsterdammers die mogelijk in de problemen komt.

Bakker:  “De coronacrisis bezorgt veel Amsterdammers financiële kopzorgen, wanneer er dan een ‘dubbele waterrekening’ op de mat valt zorgt dit voor veel stress. De problemen moeten zo snel mogelijk worden opgelost.”   

U bent hier