h

Een weekend tegen tegen racisme en discriminatie

20 maart 2021

Een weekend tegen tegen racisme en discriminatie

Foto: SP

Dit weekend staat in het teken van verzet tegen racisme, islamofobie en antisemitisme en verzet tegen de dreiging van fascisme en extreemrechts.

21 maart is de internationale dag tegen racisme en discriminatie. Hieraan wijdt de SP een speciale livestream. Partijvoorzitter Jannie Visscher en SP Kamerlid Jasper van Dijk gaan in gesprek met twee gasten. De eerste gast is Zeki Arslan, onderwijsspecialist op het gebied van minderheden. Jasper spreekt met hem over kansenongelijkheid, segregatie en onderwijsachterstanden. De tweede gast is Najat Toub. Najat zet zich al jarenlang in voor een inclusieve samenleving. Zij is onder andere (mede-)oprichtster van Omnia Jeugdzorg in Eindhoven en Diversae in Helmond. Najat spreekt over haar persoonlijke en professionele ervaringen.

Behalve de live-gesprekken wordt ook een deel van de podcast uitgezonden waarin Lilian Marijnissen in gesprek is met Steven Brunswijk, cabaretier en presentator. Volg het zondag 21 maart van 12.00 tot 13.00 uur op sp.nl/stream

In het weekend van 20 en 21 maart 2021 zijn er wereldwijd demonstraties en protesten tegen racisme en discriminatie. In Amsterdam organiseert het Comité 21 maart een anti-racisme protest in het Westerpark, Amsterdam 13.00 uur. Demonstreer veilig!

U bent hier