h

Jakob Wedemeijer voorgedragen als wethouder

30 september 2021

Jakob Wedemeijer voorgedragen als wethouder

Foto: SP

 

De gemeenteraadsfractie van de SP draagt Jakob Wedemeijer voor als nieuwe wethouder. Hij moet daarmee de opvolger worden van Laurens Ivens, die afgelopen zomer opstapte. Wedemeijer is al enige tijd bekend met de Amsterdamse politiek. Hij is sinds 2018 stadsdeelbestuurder in Zuidoost. 

De beoogde nieuwe wethouder verwacht een soepele overgang naar het stadsbestuur. “Het helpt enorm dat ik al drie jaar bestuurder ben in zo’n bijzonder stadsdeel als Zuidoost, waarin alle aspecten van de Amsterdamse cultuur samenkomen. De onderwerpen waar ik nu verantwoordelijk voor ben zijn voor een deel hetzelfde met wat ik hoop te gaan doen als wethouder.”  Jakob Wedemeijer doelt daarmee op de thema’s openbare ruimte, groen, reiniging en dierenwelzijn. Thema’s die in de hele stad om aandacht vragen. 

Veel aandacht zal ook uitgaan naar het thema wonen en bouwen. Wedemeijer: “Wonen is een van de belangrijkste onderwerpen die spelen in Amsterdam. Ik hoop volop door te gaan met de strijd vóór meer betaalbare huizen en goede buurten, tégen de tweedeling en tegen de kwalijke invloed van het grote geld. Ik zou graag de handschoen oppakken om maatregelen in te voeren tegen het opkopen van huizen door beleggers, of de verbetering van ontwikkelbuurten stappen verder te brengen. Vol inzetten op betaalbaar wonen blijft erg hard nodig, om bijvoorbeeld jongeren de kans te geven in onze stad te komen wonen en Amsterdammers de kans te geven op een passende en betaalbare woning.”

De benoeming van Wedemeijer staat gepland voor 6 oktober. De benoeming was enige tijd uitgesteld zodat de vrouw van Wedemeijer een gerechtelijke procedure tegen overlast van verkamering in de buurt kon overdragen aan buurtbewoners.

Jakob Wedemeijer begon zijn loopbaan in 1999 als advocaat, gespecialiseerd in asiel- en vreemdelingenrecht. Van 2016 tot 2018 was hij wethouder in Eindhoven. Tegenwoordig woont hij met zijn gezin in stadsdeel Nieuw-West. Hij heeft vier kinderen.

U bent hier