h

10 miljoen voor parken en groen

1 december 2021

10 miljoen voor parken en groen

Foto: Franklin Heijnen / Flickr

Het stadsbestuur trekt tien miljoen euro uit voor zeven grote groenprojecten in de stad. Die projecten moeten ervoor zorgen dat versteende plekken groen worden gemaakt. Ook worden bestaande parken en groengebieden uitgebreid en/of beter beschikbaar gemaakt voor Amsterdammers die van het  groen willen genieten.

SP-wethouder Jakob Wedemeijer: “De bevolking van Amsterdam is de afgelopen jaren flink gegroeid. Ik vind het belangrijk dat tegelijkertijd dan ook het groen in de stad meegroeit. Juist in deze tijden dat we weel thuis en in onze eigen buurt moeten doorbrengen, leren we maar weer eens hoe fijn het is als je in de buurt het groen op kan zoeken. Ik ben er trots op dat we verspreid over de héle stad nu een aantal mooie groene projecten mogelijk maken.”

De projecten die met de tien miljoen euro nu van de grond kunnen komen zijn de volgende zeven. Begin volgend jaar neemt het stadsbestuur een beslissing over nog eens 15 miljoen euro aan nieuwe groenprojecten.
1. Samen met bewoners inrichten van het Gaasperdammertunnelpark
2. Uitbreiding van het Wertheimpark
3. Verbeteren van het Martin Luther King park
4. Verbeteren van het Noorderpark ten westen van het Noordhollandsch Kanaal
5. Vergroening van het Weteringcircuit
6. Verbeteren van De Bretten nabij Sloterdijk
7. Vergroening Weesperstraat/Wibautstraat

U bent hier