h

SP: De Fietsentuin in de Hoofddorppleinbuurt moet blijven

20 april 2022

SP: De Fietsentuin in de Hoofddorppleinbuurt moet blijven

De Fietsentuin in de Hoofddorppleinbuurt dreigt te verdwijnen. De panden waar de fietsenmaker is gevestigd zijn onlangs verkocht aan een nieuwe eigenaar. Deze nieuwe eigenaar, Rijan BV,  dreigt de Fietsentuin er nu uit te zetten. SP’er Erik Flentge:  “Weer dreigt een geliefde buurtonderneming te verdwijnen door het kortzichtige winstbejag van een pandeigenaar op zoek naar hogere huren. Dit mag niet gebeuren. De Fietsentuin moet in de Hoofddorppleinbuurt blijven.”

De buurt is inmiddels een actie begonnen. Amsterdammers kunnen hun steun betuigen door een petitie voor behoud van de Fietsentuin te ondertekenen. De SP steunt deze actie van harte en roept iedereen op om steun te betuigen. Flentge: “Door de krachten te bundelen en samen in actie te komen  kunnen we voorkomen dat een geliefde lokale onderneming wordt weggejaagd uit de buurt."

De Fietsentuin is niet alleen geliefd vanwege zijn goede service.
De onderneming vervult ook een sociale functie in de buurt. Zo maken veel buurtbewoners gebruik van de fietsenstalling in de kelder van het pand en hebben veel ‘kwetsbare Amsterdammers’ een werkstage gelopen bij de fietsenmaker.  

Vind jij ook dat De Fietsentuin moet blijven?  Onderteken de petitie hier.

U bent hier