h

Hoofddorppleinbuurt in actie voor behoud van De Fietsentuin

2 mei 2022

Hoofddorppleinbuurt in actie voor behoud van De Fietsentuin

Foto: SP

Samen met bewoners uit de Hoofddorppleinbuurt en omgeving heeft de SP vele steunbetuigingen opgehaald voor het behoud van De Fietsentuin. Naast het ophalen van handtekeningen, werden posters opgehangen en honderden flyers verspreid. SP’er Erik Flentge:  “Je merkt onmiddellijk dat De Fietsentuin geliefd is in de buurt. Binnen no time hebben we tientallen handtekeningen verzameld. Het is goed om te zien dat de buurt De Fietsentuin niet zomaar de buurt uit laat jagen door het kortzichtige winstbejag van een vastgoedinvesteerder.”

Onlangs kocht vastgoedinvesteerder Rijan BV de winkelpanden waar De Fietsentuin in is gevestigd van woningcorporatie De Key. De nieuwe eigenaar heeft inmiddels laten weten de Fietsentuin eruit te willen zetten. De Fietsentuin zou niet de eerste lokale ondernemer zijn die bezwijkt onder de hoge huurprijzen. Op steeds meer plekken in de stad vragen verhuurders de hoofdprijs waardoor het winkelaanbod  verschraalt en lokale ondernemers de buurt uit gedrukt worden.

Foto: SP

De Fietsentuin is niet alleen geliefd vanwege zijn goede service. De onderneming vervult ook een sociale functie in de buurt. Zo maken veel buurtbewoners gebruik van de fietsenstalling in de kelder van het pand en hebben veel ‘kwetsbare Amsterdammers’ een werkstage gelopen bij de fietsenmaker.  Flentge: “Als investeerder denkt Rijan BV maar aan één ding en dat is winst. Ze hebben maling aan het belang van de buurt en het sociale karakter van De Fietsentuin.  We blijven De Fietsentuin steunen net zolang als dat nodig is. 

Vind jij ook dat De Fietsentuin moet blijven? Teken de petitie hier.

U bent hier