h

Taart voor strijdende buschauffeurs

7 september 2022

Taart voor strijdende buschauffeurs

Foto: SP / SP Noord-Holland

De SP was woensdag op bezoek bij de stakers in het streekvervoer. Na een warm welkom vertelden buschauffeurs aan SP-leden waarom ze hun werk hebben neergelegd. Deze estafettestaking wordt door vakbond FNV door heel het land georganiseerd. Alkmaarse SP-fractievoorzitter Rigo Wijdoogen: "Goede arbeidsvoorwaarden en een goede beloning zorgen ervoor dat het beroep aantrekkelijk wordt. We hebben onze buschauffeurs namelijk hard nodig. Het openbaar vervoer moet weer van ons allemaal worden; als basisvoorziening. Wij steunen deze strijders daarom van harte."

In de provincies Noord-Holland en Utrecht legden buschauffeurs woensdag hun werk neer. Andere dagen in de week zijn het de chauffeurs in andere delen van het land. Als deze stakingen niet tot een betere CAO leiden, dan zal er op 16 september een landelijke stakingsdag worden gehouden. De chauffeurs staken voor een betere CAO, omdat ze een hoger salaris en meer vaste contracten eisen. Dat zou meer nieuwe collega’s aantrekken waardoor ook de werkdruk wordt verlaagd. Enkele chauffeurs vertelden de aanwezige SP’ers hun verhaal. Bijvoorbeeld over het te kort inroosteren van diensten waar de werknemer vervolgens zélf achteraan moet gaan of over werkdagen zonder pauzes (‘ergens even plassen, zit er vaak niet in’).

SP’ers zijn door heel het land bij de stakers in het openbaar vervoer op bezoek om steun te betuigen. Eerder ging SP Amsterdam al langs bij NS-medewerkers. Deze medewerkers verdienen hun eerlijk deel en werk waar men trots op kan zijn.

Reactie toevoegen

U bent hier