h

SP’ers steken buschauffeurs een hart onder de riem in strijd voor vroegpensioen

10 september 2024

SP’ers steken buschauffeurs een hart onder de riem in strijd voor vroegpensioen

Foto: SP

In alle vroegte brachten Amsterdamse SP’ers vanmorgen een bezoek aan de GVB garage in West. Doel van het bezoek was om de stakende buschauffeurs een hart onder de riem te steken. GVB-medewerkers legden samen met de vakcentrale FNV het werk neer om het kabinet duidelijk te maken dat het mogelijk moet blijven eerder te stoppen met werken. Regeringspartijen PVV, VVD NSC en BBB dreigen een streep te zetten door de financiële regeling die het haalbaar maakt dat werknemers in zware beroepen zoals de politie, de schoonmaak of het stadsvervoer, eerder met pensioen kunnen gaan.

Voorstel in de Tweede Kamer voor voortzetten vroegpensioen
Afgelopen maand diende de Tweede Kamerfractie van de SP samen met GroenLinks en PvdA al een voorstel in om het vroegpensioen voor zware beroepen voor te zetten. Ook wordt in dit voorstel de regeling verruimd, zodat meer mensen op een gezonde manier hun pensioen kunnen halen. 

Foto: SP
De GVB bussen bleven vanmorgen tussen 4:00 en 8:00 in de garage staan in de Jan Tooropstraat.  

Amsterdam moet Schiphol tot de orde roepen 
De vakbonden zetten hun acties de komende dagen voort. Zo neemt NS-personeel komende woensdag het stokje van het GVB over. Dit tot groot ongenoegen van Schiphol, dat heeft aangekondigd naar de rechter te stappen om een streep door de NS-staking te zetten. SP-raadslid Erik Bobeldijk: “Dit kan natuurlijk niet. Voor de zoveelste keer wordt duidelijk dat de Schipholdirectie vooral druk is met zichzelf en weinig bezig is met de werkomstandigheden  van gewone mensen. Amsterdam moet als aandeelhouder van Schiphol, de directie hierop aan spreken en tot de orde roepen.” Komende donderdag zullen deze en andere kwesties rond Schiphol, zoals het debat over het aantal toegestane vluchten, worden besproken in de gemeenteraad.

U bent hier