h

Jim Haijen

(06) 23 03 07 72

Jim Haijen (1989) werkt momenteel als fractiemedewerker bij de Amsterdamse SP. Hij studeerde geschiedenis aan de VU en de UvA en woont in de K-buurt in Zuidoost. Naast politiek en geschiedenis, is voetbal zijn grote hobby. Jim is een Ajax fan en was ooit voetbalkeeper in de Paralympische jeugdselecties.

"De woningnood in Amsterdam is gigantisch. Kort geleden was ik zelf één van die jongeren die op zijn 30ste nog bij zijn ouders thuis woonde. Het is hoog tijd om met de macht van het grote geld en de beleggers te breken. Er moeten meer betaalbare woningen worden gebouwd in Amsterdam. Als we de vrije markt en het grote geld niet snel aan banden leggen dan wordt Amsterdam een zielloze stad zonder jongeren en zonder ‘cruciale inwoners’ als leraren en verpleegkundigen. Dat mag nooit gebeuren.”

Ook wil Jim zich hard maken voor goed en betaalbaar openbaar vervoer. Omdat er 'niet genoeg geld' zou zijn, zijn de afgelopen jaren veel lijnen en haltes uit de buurt verdwenen. De komst van de Noord/Zuidlijn laat zien dat dit onzin is. De SP kiest voor goed openbaar vervoer voor álle Amsterdammers. Ook in buurten als Geuzenveld of Tuindorp Oostzaan.

U bent hier