h

Maandag 5 juni 12:00 uur: Actie vluchtalarm

31 mei 2006

Maandag 5 juni 12:00 uur: Actie vluchtalarm

Vluchtalarm)

Door de manier waarop vluchtelingen in Nederland behandeld worden komt ons land voor het eerst sinds negen jaar weer voor in het zwartboek van Amnesty International. Volgens ROOD, jongeren in de SP, is het daarom weer tijd voor actie. Zij roept medestanders op om maandag 5 juni vanaf 12:00 uur op de Westermarkt een "Vluchtalarm" te laten horen. Met ratels, toeters, sirenes en alles wat lawaai maakt laat ROOD horen dat het Nederlandse beleid niet acceptabel is.

De verharding van het Nederlandse vluchtelingenbeleid is ongekend. Ondanks alle mooie woorden worden gezinnen zonder pardon uit elkaar gehaald, AZC's aan de lopende band gesloten, mensen als postpakketjes door het land gesleept en uitgeprocedeerde vluchtelingen de illegaliteit in gedwongen. Vrouwen komen met kinderen op straat te staan, leerlingen in hun eindexamen jaar worden verplaatst naar een vertrekcentrum en het afronden van hun studie ontzegd.

De actie "Vluchtalarm" werd vorig jaar vanuit verschillende organisaties gestart om de aandacht te vestigen op de manier waarop vluchtelingen in ons land behandeld worden.Voortaan zal ROOD elke eerste maandag van de maand, tegelijkertijd met het luchtalarm, van zich laten horen.

U bent hier