h

Een ander stadsgezicht

18 december 2007

Een ander stadsgezicht

De SP steunt het idee van het college om het stadsgezicht van Amsterdam aan te passen door in te zetten op het laten verdwijnen van criminaliteitsgevoelige bedrijvigheid zoals prostitutie en belwinkels. Vooral het wallengebied zal helemaal veranderen. Voor de SP moet vooral centraal staan dat de verborgen criminaliteit aangepakt wordt. De verandering van de wallen is daar dan een gevolg van en mag geen doel op zich zijn.

Laurens Ivens)

In een aantal straten op de Wallen zullen de prostitutieramen verdwijnen. SP-raadslid Laurens Ivens: "Met het verdwijnen van ramen zal de prostitutie niet verdwijnen. We moeten wel uitkijken dat we de prostituees niet achter de ramen weghalen om ze het illegale circuit in te jagen van tippelen, escort of louche bordelen. Dan zijn deze vrouwen helemaal vogelvrij."

De uitstraling van de binnenstad zal geheel veranderen, omdat de gemeente ook het Damrak fors wil veranderen. Ivens: "De entree tot onze stad is voor menig toerist nu inderdaad niet het mooiste plaatje. Van dit gebied is zeker iets moois te maken. De gemeente moet dan niet alleen eventueel malafide zaken opkopen, maar ook de regie durven voeren om echt iets moois van dit stuk van de stad te maken. Natuurlijk moet dit dan wel goed aansluiten op het karakter van de stad."

U bent hier