h

Geen voorrang raadsleden bij troonswisseling (Update)

14 maart 2013

Geen voorrang raadsleden bij troonswisseling (Update)

De SP vindt dat gemeenteraadsleden geen voorrang dienen te krijgen boven andere Amsterdammers voor een plekje voor de troonswisseling in de Nieuwe Kerk. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "Ik schijn straks een uitnodiging te ontvangen maar ik zie niet in dat voor mijn werk als raadslid dit werkbezoek relevant is. Er zijn genoeg mensen in Amsterdam die zelden een leuk evenement kunnen bijwonen omdat ze in armoede leven. Of mensen die echte fans zijn van het koningshuis. Laat de mensen die het echt kunnen waarderen genieten van deze gebeurtenis."

De troonswisseling is een nationaal evenement. De landelijke volksvertegenwoordigers uit de Eerste en Tweede Kamer worden hiervoor uitgenodigd. Ivens: "De Amsterdamse burgemeester heeft 7 miljoen uit de Amsterdamse begroting gepeuterd voor dit nationale feest en heeft daar blijkbaar 45 toegangskaarten voor de raadsleden voor teruggekregen. Laat dan een paar Amsterdammers echt genieten van die troonswisseling die de stad al zoveel kost."

Update: Het SP-voorstel om alle kaartjes voor de raadsleden weg te geven behaalde geen meerderheid. Ivens: "Maar een heel aantal raadsleden gaf aan dat ook zij liever iemand erg blij maken met hun uitnodiging. De SP-fractie heeft in een brief opgeroepen om de uitnodigingen niet zomaar naar alle gemeenteraadsleden te sturen. Als raadsleden geen kaartje willen kunnen anderen daar erg gelukkig mee gemaakt kunnen worden."

U bent hier