h

Kansen groeien voor Aireystrook

14 juni 2013

Kansen groeien voor Aireystrook

De kans dat de woonblokken in de Aireystrook aan de burgemeester De Vlugtlaan overeind kunnen blijven staan zijn sinds gisteren weer iets gegroeid. Wethouder Ossel deelde namelijk mee dat er opnieuw gesprekken worden gevoerd met de betrokken partijen over renovatie in plaats van sloop. Fractievoorzitter van de SP in Nieuw-West Chris Schaeffer: "We zijn er nog lang niet maar dit is een stap in de goede richting!"

Al lange tijd dreigen de flats uit de Aireystrook gesloopt te worden. De woningen zijn in de wederopbouwtijd na de Tweede Wereldoorlog met speciale bouwtechnieken snel opgebouwd, maar zijn de afgelopen jaren sterk verwaarloosd door de woningcorporaties. Bewoners hebben veel last van achterstallig onderhoud en de slechte isolatie. Wel bleek uit een onderzoek van de SP en bewonersorganisaties dat de mensen gehecht zijn aan hun buurt en graag willen blijven wonen in de Aireystrook.

Voor de SP is het ook van belang dat naoorlogs erfgoed niet zomaar onder de sloophamer verdwijnt. Schaeffer: "Het is daarom goed dat renovatie nog steeds een optie is. We zullen er wel op blijven aandringen dat renovatie er niet toe mag leiden dat de huidige bewoners niet meer terug kunnen keren. Dat is in het verleden te vaak gebeurd en heeft ertoe geleid dat grote groepen mensen als stadsvernieuwingsnomaden van slooppand naar slooppand moesten trekken. Wij gaan voor het behoud van dit naoorlogse erfgoed dat fatsoenlijk moet worden opgeknapt en betaalbaar moet blijven voor de huidige bewoners."

U bent hier