h

Overlastaanpak Panama steeds iets beter

11 oktober 2013

Overlastaanpak Panama steeds iets beter

De aanpak van de overlast rondom club Panama aan de Oostelijke Handelskade gaat steeds beter. Dat concludeert de SP die zich hier al jaren voor inzet. Duo-deelraadslid voor de SP in Oost Dessie Lividikou: “Met kleine stapjes gaan we vooruit. Wij hebben de klachten van buurtbewoners geagendeerd in de deelraad. Het is goed om te zien dat de wethouder deze klachten steeds serieuzer neemt en dat dit tot verbetering leidt.”

De afgelopen jaren ervoeren veel buurtbewoners buitensporige overlast van nachtclub Panama. Ook objectieve metingen wezen dat uit. Voor de zomer kondigde het stadsdeelbestuur al aan meer te gaan doen tegen de overlast. In de zomermaanden heeft de SP de resultaten hiervan in de gaten gehouden. Uit gesprekken met bewoners bleek dat er nog het een en ander te verbeteren valt. Zo werkte de Horeca Overlast Telefoon (HOT-lijn) niet goed en werden meldingen na 02.30 ’s nachts niet goed afgehandeld.

De SP stelde de klachten van de bewoners aan de orde in de deelraad waarop de stadsdeelwethouder toegezegde ermee aan de slag te gaan. Hij gaat samen met de centrale stad en de politie onderzoeken hoe de HOT-lijn verbeterd kan worden en de bewoners beter informeren over waar zij terecht kunnen met hun klachten. Ook onderzoekt het stadsdeel of de handhaving uitgebreid kan worden na 02.30 uur 's nachts. Daar is de SP groot voorstander van, aangezien de bewoners dan de meeste problemen ervaren. Over de verplaatsing van de ingang van de club naar de Piet Heinkade waardoor de overlast van vertrekkende bezoekers veel kleiner wordt, komt binnenkort meer duidelijkheid.

U bent hier