h

Buurtbewoners boeken succes tegen nieuw hotel Raamgracht

15 januari 2014

Buurtbewoners boeken succes tegen nieuw hotel Raamgracht

Een meerderheid van de deelraad in Centrum keert zich tegen een nieuw hotel aan de Raamgracht. Alleen de VVD is er nog niet uit. Buurtbewoners voerden met steun van de SP actie tegen de komst van het hotel en boeken nu een groot succes. Fractievoorzitter van de SP in het stadsdeel Nelly Duijndam: "Bewonersprotest werkt! Dit hotel zou te veel zijn voor de Raamgracht. Het is goed voor de buurt dat het hotel er nu niet komt."

Enkele maanden terug werd bekend dat hotelketen Soho een vestiging wilde openen op de hoek van de Raamgracht en de Kloveniersburgwal. De vestiging zou niet alleen 38 kamers tellen, maar moest ook een evenementenlocatie worden. Buurtbewoners vreesden flinke overlast en begonnen onder de noemer Nosoho een protestactie. Een petitie van buurtbewoners werd zo’n 1100 keer ondertekend.

Wat Duijndam betreft trekt het stadsdeelbestuur een les uit de gang van zaken rondom het Sohohuis. Duijndam: "Onze gemeenteraadsfractie heeft al eerder voorgesteld dat bij nieuwe hotelinitiatieven wordt onderzocht hoe de buurt daarover denkt. Op die manier hebben mensen iets te zeggen over hun buurt. Dat voorkomt een hoop gedoe zoals nu bij het Sohohuis. Gelukkig hebben de buurtbewoners van de Raamgracht uiteindelijk wel gewonnen. Daar ben ik erg trots op."

U bent hier