h

Onduidelijkheid over plannen Ymere met Tuinwijck

7 oktober 2014

Onduidelijkheid over plannen Ymere met Tuinwijck

Minstens zes bewoners met scheuren in muren of kozijnen, klemmende ramen en deuren, enkele gevallen van achterstallig onderhoud en onduidelijkheid over de toekomst van de buurt. Dat is de opbrengst van even buurten in Tuinwijck, het gebied dat gebukt ging onder de heiwerkzaamheden voor Oostpoort.

SP-woordvoerder Wonen in de bestuurscommissie van Oost, Jeroen Bronswijk: “Met deze gegevens stappen we naar de eigenaar, woningcorporatie Ymere. We willen dat Ymere de schade aan de woningen herstelt en zich uitspreekt over wat men met Tuinwijck van plan is.”

De inzet van de SP is duidelijk: een grondige opknapbeurt en behoud van Tuinwijck. Immers, de bewoners geven unaniem aan het een prettige buurt te vinden. Een dorp binnen Amsterdam, waar alle buren in de zomer de tuinstoelen op straat zetten om met elkaar van het groen en de rust te genieten.

Update november 2014:

Onlangs spraken Ymere en SP over Tuinwijck. Ymere ontkende plannen voor sloop te hebben. Bewoners met schade kunnen zich bij Ymere melden. De corporatie belooft klachten serieus te nemen en alles in het werk te stellen deze te verhelpen. Uiteraard houdt de SP een vinger aan de pols.

U bent hier