h

Sloop Aireystrook van de baan, woningen worden opgeknapt

4 maart 2015

Sloop Aireystrook van de baan, woningen worden opgeknapt

Na jarenlange onzekerheid heeft Eigen Haard besloten om de woningen in de Aireystrook aan de burgemeester De Vlugtlaan niet te slopen maar op te knappen. Dat maakte het stadsdeel gisteren bekend op een bewonersavond voor de buurt. SP-raadslid Erik Flentge feliciteert de bewoners die zich hier jarenlang voor hebben ingezet. Flentge: “Dit is goed nieuws! De onzekerheid heeft veel te lang geduurd en het is mooi dat de woningen opgeknapt gaan worden. Bewoners, buurtverenigingen, erfgoedverenigingen zoals Bond Heemschut en de SP hebben hier lang voor gestreden. Actievoeren helpt!”

Nu de sloop van de baan is, vindt de SP dat Eigen Haard wel tempo moet maken met de renovatieplannen. Flentge: “Er is veel achterstallig onderhoud aan de woningen. Er zijn vochtproblemen en de isolatie is slecht. Huurders hebben recht op een fatsoenlijk onderhouden woning. We zullen de situatie goed in de gaten blijven houden. We blijven niet stilzitten tot de bewoners van de Aireystrook weer een net en goed huis hebben om in te wonen.

Flentge is blij met de inzet van wethouder Laurens Ivens en stadsdeelbestuurder Erik Bobeldijk. Flentge: “Eind vorig jaar hebben we het college opgeroepen nog een ultieme poging te doen om de Aireystrook van de sloophamer te redden. Heel goed dat dit daarvan het resultaat is. Dit is een voorbeeld voor meer buurten. De SP en GroenLinks dienden ook een voorstel in voor het opstellen van een slooplat. Dat voorstel werd aangenomen waarmee onderzocht wordt of in meer buurten woningen van de sloophamer gered kunnen worden.”

U bent hier