h

Asielzoekerscentrum Amsterdam wordt LHBT-vriendelijk

10 november 2015

Asielzoekerscentrum Amsterdam wordt LHBT-vriendelijk

Op verzoek van GroenLinks en de SP wordt er extra aandacht besteed aan de veiligheid van LHBT’ers in het toekomstige asielzoekerscentrum in Amsterdam. SP-raadslid Nelly Duijndam: “Als asielzoekers op de vlucht zijn vanwege hun seksuele geaardheid is het van groot belang dat wij hen een veilige plek in het opvangcentrum bieden, en dat er sprake is van een tolerante houding tegenover LHBT's. Ook zij moeten zichzelf kunnen zijn."

Over ruim twee jaar komt er een asielzoekerscentrum in de nieuwe woonwijk bij de Houthavens. De gemeente gaat in gesprek met het Centraal Opvangorgaan Asielzoekers (COA) om dit asielzoekerscentrum LHBT-vriendelijk in te richten. Duijndam: “Het is goed om nu alvast na te denken over hoe dat wordt aangepakt. Juist met onze geschiedenis op het gebied van homo-emancipatie heeft Amsterdam een eer hoog te houden."

U bent hier