h

Zorg voor genoeg verkiezingsborden referendum Oekraïne

16 maart 2016

Zorg voor genoeg verkiezingsborden referendum Oekraïne

De SP wil dat er meer verkiezingsborden komen voor het referendum over het EU-verdrag met Oekraïne. SP-raadslid Peter Kwint: “Juist bij een referendum dat pas geldig is als 30% van de mensen hun stem uitbrengt, is het van belang dat mensen op de hoogte worden gesteld van de mogelijkheid hun stem uit te brengen. Verkiezingsborden zijn daar een uitstekend middel voor."

Bij de laatste verkiezingen voor de provinciale staten, zorgde de gemeente voor 115 verkiezingsborden in Amsterdam. Voor het referendum op 6 april zijn er maar twee borden per stadsdeel, 14 in totaal.

Wat de SP betreft is dat te weinig. Kwint: “Ik wil dat er meer borden geplaatst worden, zodat voor én tegenstanders van het EU-verdrag de mogelijkheid krijgen om bekendheid te geven aan hun standpunten en het naderend referendum. Op die manier wordt het referendum zichtbaar op straat en stimuleer je de opkomst.” Morgen debatteert de gemeenteraad over de plakborden voor het referendum.

Op zes april mogen Nederlanders stemmen over het EU-verdrag met Oekraïne. De SP voert campagne tegen het EU-verdrag. De SP vindt een nee-stem beter voor de mensen in Nederland, beter voor de mensen in Oekraïne en beter voor Europese samenwerking. Kijk voor meer informatie op 6aprilnee.nl/.

U bent hier