h

Stadgenoot ziet af van verkoop sociale huur Roerstraat

12 oktober 2016

Stadgenoot ziet af van verkoop sociale huur Roerstraat

Woningcorporatie Stadgenoot gaat de woningen aan de Roerstraat toch niet verkopen. Dat heeft de corporatie via een bewonersbrief bekend gemaakt. SP-raadslid Erik Flentge: “Heel goed dat de woningen in corporatiebezit blijven. Met de corporaties kunnen we immers afspraken maken, bij een belegger wordt een huis zo snel als mogelijk geliberaliseerd. Ik feliciteer de bewoners met dit succes, dat er volgens mij niet zou zijn geweest als zij niet in actie waren gekomen.”

Foto: Matthijs de Bruijne

SP-raadslid Erik Flentge (midden) en Roerstraat-bewoner Rob (links) overhandigen taart aan het bestuur van Stadgenoot.

Vorig jaar kwamen bewoners en de SP in actie tegen de verkoopplannen van Stadgenoot. De corporatie wilde de woningen aan de Roerstraat verkopen aan een commercieel bedrijf. De SP en bewoners kwamen daartegen in actie. Flentge: “Met corporaties hebben we strenge afspraken over wat er met een huis gebeurt als de huurder verhuist. Er is een maximum aantal huizen dat verkocht of geliberaliseerd mag worden en meer woningen moeten betaalbaar verhuurd worden. Dat soort afspraken maken met particuliere huisbazen is nauwelijks mogelijk. De praktijk leert dat als een huurder vertrekt, de woning voor de hoofdprijs  verhuurd wordt. Dat is hier gelukkig van de baan."

Stadgenoot ziet nu dus af van verkoop. Flentge: “Dat deze woningen nu in corporatiehanden blijven is ook mooi omdat ze in een buurt staan waar relatief weinig sociale huur is, namelijk de Rivierenbuurt. Behoud van sociale huur in deze buurt is belangrijk om de buurten van onze stad gemengd te houden.”

U bent hier