h

Gemeentelijk meldpunt voor schimmelwoningen

6 november 2017

Gemeentelijk meldpunt voor schimmelwoningen

Foto: Jan Mast

In reactie op een voorstel van de SP laat het stadsbestuur weten plannen te maken voor een gemeentelijk meldpunt voor ernstig achterstallig woningonderhoud. SP-raadslid Erik Flentge is daar blij mee: “Bewoners hebben veel rechten die hen beschermen tegen schandalig gedrag van huisjesmelkers. Maar je hebt pas wat aan die rechten als je er bekend mee bent en als je weet hoe je er een beroep op kunt doen. Een meldpunt en eventueel een bekendheidscampagne kunnen daar goed bij helpen.”

Wanneer een woning slecht onderhouden is, hoort een bewoner als eerste een beroep te doen op de verhuurder. Als die in gebreke blijft, kan een bewoner een zaak aanspannen bij de huurcommissie, eventueel gesteund door !WOON. Maar soms doet een verhuurder zo slecht zijn werk dat een huurcommissieprocedure te lang duurt en de gemeente direct moet ingrijpen. Bijvoorbeeld omdat slechte electriciteitsbedrading leidt tot gevaarlijke situaties of omdat een lekkage niet door de verhuurder wordt verholpen.

Flentge: “Ik vind het een goed signaal dat de gemeente meer wil doen voor bewoners die te maken hebben met slechte  verhuurders.  In zulk soort situaties staat de gemeente schouder aan schouder met de huurder in de strijd tegen de huisjesmelker die wel zijn zakken wil vullen maar niet voor zijn huis en de bewoners wil zorgen.”

U bent hier