h

SP wil extra politiebureaus in Amsterdamse buurten

23 februari 2018

SP wil extra politiebureaus in Amsterdamse buurten

Foto: kevin hackert cc

De SP wil dat de politie zorgt voor extra politiebureaus en meer agenten in de Amsterdamse buurten. SP-leider Lilian Marijnissen lanceerde deze week het voorstel om een half miljard euro uit te trekken voor de politie. Volgens de Amsterdamse SP-lijsttrekker Laurens Ivens kan deze extra investering gebruikt worden om de eerder gesloten bureaus weer te heropenen. Ivens: “Amsterdammers maken onze buurten, maar hebben de politie in de wijk nodig om te zorgen dat deze ook veilig blijven. Het is de hoogste tijd om hier na alle bezuinigingen nu weer eens in te investeren. Voor onze veilige Amsterdamse buurten!”

Door de invoering van de Nationale Politie sinds 2013 is er door het Rijk veel bezuinigd op veiligheid. Door de plannen verdwijnen er tot 2025 in de regio Amsterdam 14 van de 31 politiebureaus. Hieronder zitten bijvoorbeeld politiebureaus richting de randen van de stad zoals Ganzenhoef in Zuidoost, de Van Deysselbuurt in Nieuw-West, de Volewijck in Noord of IJburg in Oost. Tegelijkertijd zijn ook politiebureaus in de drukke binnenstad gesloten, namelijk in de Beursstraat en de Warmoesstraat.

Ivens ziet dat voor Amsterdam deze extra investeringen in de veiligheid hard nodig zijn. Ivens: “Agenten klagen al lange tijd dat ze te weinig tijd hebben om de wijken veilig te houden. Ze willen meer patrouilleren en rechercheren. En Amsterdammers willen de agenten graag in hun buurt zien. Je buurt is je thuis en daar moet je veilig over straat kunnen gaan. Je moet erop kunnen rekenen dat de politie op straat is om woninginbraken en winkelovervallen te voorkomen en te bestrijden. Dat lijkt me een oneindig belangrijkere uitgave dan dat we belastingvoordeeltjes weggeven aan multinationals en internationale beleggers zoals VVD, D66, CDA en CU willen.”

U bent hier