h

SP ondertekent regenboog stembusakkoord voor gelijkwaardigheid

9 maart 2018

SP ondertekent regenboog stembusakkoord voor gelijkwaardigheid

Foto: SP

Kandidaatraadslid Cobie Groenendijk heeft namens de SP het roze stembusakkoord ondertekend. In het akkoord spreken een aantal politieke partijen zich uit tegen discriminatie en voor gelijkwaardigheid van Amsterdamse LHBTI’s. Groenendijk: “Iedereen in Amsterdam moet zichzelf kunnen zijn, hoe je er ook uit ziet of op wie je ook verliefd wordt. Dat is de gelijkwaardigheid en de menselijke waardigheid waar we bij de SP voor staan.”

Het regenboogakkoord bestaat uit een reeks voorstellen om ervoor te zorgen dat iedereen in Amsterdam zichzelf kan zijn. Zo is afgesproken dat de meldingsbereidheid voor homofoob geweld omhoog moet, dat er bij zorg- en onderwijsinstanties meer aandacht nodig is voor zorg en acceptatie voor LHBTI’s en dat Amsterdam actief moet blijven uitdragen dat discriminatie niet thuishoort in Amsterdam.

Groenendijk: “Voor de wet is iedereen in Nederland gelijk. Maar helaas zien we in de praktijk dat er nog steeds sprake is van homofoobgeweld, intimidatie, of gebrek aan acceptatie. Kijk maar naar wat er gebeurde rondom de postercampagne van een kledingmerk waarop zoenende mannen te zien waren. De strijd gaat door, voor én na de verkiezingen.”

Benieuwd naar meer SP-standpunten over diversiteit? Kijk eens op onze standpuntenlijst.

U bent hier