h

Succes: Voorlopig geen verkoop sociale huurwoningen Entrepotdok

20 juli 2023

Succes: Voorlopig geen verkoop sociale huurwoningen Entrepotdok

Foto: wouter monteban / wouter monteban

Woningcorporatie De Alliantie zal tot en met 2027 geen sociale huurwoningen aan het Entrepotdok verkopen. De eerdere acties van bewoners en de SP, in combinatie met vragen in de gemeenteraad én Tweede Kamer, hebben voorlopig succes gehad. De SP wil na dit uitstel ook afstel van de verkoopplannen.

Eind 2022 kwamen de SP en bewoners in actie toen de plannen om 140 sociale huurwoningen aan het Entrepotdok te verkopen duidelijk werden. Buurtbewoners waren bang dat de buurt voortaan alleen toegankelijk zou zijn voor rijken, terwijl er zo’n grote behoefte is aan sociale huurwoningen in de stad. Er werd onder andere een grote manifestatie, ‘het Dokoproer’ georganiseerd.

SP-fractievoorzitter Remine Alberts: “Ik ben heel blij met dit tussenresultaat, maar natuurlijk moet de hele verkoop van tafel, ook na 2027. Wij zullen erop blijven hameren dat sociale huurwoningen beschermd moeten worden en niet verkocht. In het uiterste geval moet de gemeente corporatiewoningen opkopen en deze sociaal verhuren.”

Op dit moment worden de nieuwe afspraken met woningcorporaties en huurdersorganisaties gemaakt over de toekomst van sociale verhuur na 2027.

U bent hier