h

Actievoeren loont

2 juli 2019

Actievoeren loont

Foto: SP

Twee jaar geleden kreeg ik een petitie van bewoners van de Vogelbuurt. Ze waren het niet eens met mijn voorstel om 36 sociale huurwoningen (voor jongeren uit Nederland en gevluchte jongeren) te bouwen in een oud schoolgebouw in hun buurt. Enkele honderden handtekeningen hadden ze in korte tijd opgehaald.

De reflex in het stadhuis is dan vaak dat we de inspraak maar aan het stadsdeel moeten overlaten en dat we vooral onze koers vast moeten houden. Op zich steun ik die gedachte wel, want de woningen zijn hard nodig en participatie is meer dan luisteren naar een petitie. Toch besloot ik met deze indieners van de petitie op bezoek te gaan naar de bouwlocatie. En warempel: ze hadden eigenlijk best gelijk. Waarom zouden er 3 gebouwen waar nu wat sociale voorzieningen tijdelijk zaten zoals taalles, een Leger des Heils en een yogaschool tijdelijk allemaal omgebouwd worden. En waarom zou de corporatie hier wel geld in steken terwijl de omliggende huizen ook hard wat onderhoud nodig hadden?

Na dit bezoek veranderden we het plan: we zouden 1 gebouw definitief inrichten voor sociale voorzieningen, de 2 andere gebouwen ombouwen tot woonruimte en de woningen in de omgeving moesten ook een opknapbeurt krijgen.

Gisteren werd het pand aan de Havikslaan geopend. De actieleider van 2 jaar geleden sprak ons toe en gaf aan heel tevreden te zijn met het uiteindelijke resultaat. Ik complimenteerde haar en haar mede-activisten, want door hun actie was dit nu een goed project geworden. Als activist en als raadslid zei ik het al vaak, maar nu ik wethouder ben zeg ik het nog steeds: actievoeren loont!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier