h

SP: tijd voor tweede doorbraak in Amsterdam

2 maart 2014

SP: tijd voor tweede doorbraak in Amsterdam

Volgens SP-lijsttrekker Laurens Ivens is het de hoogste tijd dat de SP Amsterdam gaat besturen. Hij zei dit op een bijeenkomst waar stilgestaan werd bij het twintigjarig jubileum in de Amsterdamse gemeenteraad: "20 jaar geleden kwamen we voor het eerst in de raad hier, de eerste grote doorbraak. De afgelopen jaren hebben we de sociale stem van Amsterdammers de raad in gebracht. Laten we die stem nu ook het stadsbestuur in brengen. Het is tijd voor die tweede doorbraak in Amsterdam."

SP-Kamerlid Harry van Bommel - 20 jaar geleden het eerste Amsterdamse SP-raadslid - stond stil bij de beginperiode van de SP in Amsterdam: "We kwamen de raad in met de slogan 'Stem tegen', maar we hebben dat nooit gedaan zonder een fatsoenlijk alternatief. Na 20 jaar is het tijd voor de volgende stap."

Na Van Bommel was het woord aan Ivens: "De afgelopen 20 jaar maakten PvdA, D66, VVD en GroenLinks de dienst uit. Maar wie er ook in het college zat, de Amsterdammer merkte nauwelijks het verschil. Dat moet gaan veranderen. Door te investeren in bouwen, banen en buurtgerichte zorg zijn wij de beste garantie dat er na 19 maart echt iets gaat veranderen in Amsterdam. Als wij massaal het vertrouwen van de kiezer krijgen komt er een einde aan de prestigeprojecten en de gekte van de afgelopen jaren. Geen gelul, gewoon samen met de Amsterdammer dingen voor de stad regelen."

 

U bent hier