h

Tiers Bakker verkozen tot SP-lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022

18 oktober 2021

Tiers Bakker verkozen tot SP-lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022

Foto: SP

Afgelopen vrijdag is Tiers Bakker op de algemene ledenvergadering verkozen tot lijsttrekker van de SP Amsterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Na een spannende tweestrijd met Jakob Wedemeijer kwam Bakker uiteindelijk als winnaar uit de bus. SP-lijsttrekker Tiers Bakker: “Ik ben zeer vereerd door de leden te zijn verkozen tot lijsttrekker. Ik sta te popelen om  Amsterdam ‘linksaf te laten slaan’ bij de verkiezingen volgend jaar.”

Bakker is sinds 2014 gemeenteraadslid voor de SP in Amsterdam. Eerder was hij ook actief in de deelraad in Oost. Als raadslid houdt hij zich de laatste jaren onder andere bezig met de portefeuille ruimtelijke ordening.
Hij gaat graag samen met bewoners de barricades op om actie te voeren. Samen met omwonenden uit Amsterdam Zuid redde hij vorig jaar de woning, waar de Joodse Etty Hillesum haar wereldberoemde oorlogsdagboeken schreef, van de sloop. Massatoerisme en de vercommercialisering van de stad zijn andere geliefde actiethema’s van Bakker. Zo streed hij samen met verschillende actiegroepen met succes tegen de komst van een longstay-hotel in de Kinkerbuurt en stak hij samen met omwonenden een stokje voor de plannen van biermagnaat Heineken om het Marie Heinekenplein te laten uitgroeien tot een ‘toeristische attractie.

Bakker: ‘Op steeds meer terreinen in de stad wordt de tweedeling in Amsterdam pijnlijk zichtbaar. Neem de wooncrisis. Terwijl multimiljonairs en beleggers elkaar met astronomische bedragen overbieden, blijven Amsterdamse jongeren noodgedwongen tot in hun dertigste in het ouderlijk huis wonen. Er is geen betaalbare woning te vinden. Dit moet stoppen. Daarom stellen we onder andere voor dat er niet één sociale huurwoning meer de markt op gaat. Elke sociale huurwoning die corporaties dreigen te verkopen gaat Amsterdam opkopen. Alleen met radicale maatregelen kunnen we de wooncrisis oplossen.”

U bent hier