h

De Fietsentuin mag blijven!

15 september 2022

De Fietsentuin mag blijven!

Foto: De Fietsentuin / De Fietsentuin

Deze week is bekend geworden dat De Fietsentuin mag blijven in de Hoofddorppleinbuurt. De rechter heeft bepaald dat de buurtonderneming in Amsterdam Zuid mag blijven. SP’er Erik Flentge: “Dit is fantastisch nieuws. Het bewijst dat je het grote geld van vastgoedinvesteerders een halt toe kan roepen wanneer je samen in actie komt.”

De Fietsentuin dreigde te verdwijnen doordat de pandeigenaar de huur fors wilde verhogen. Op steeds meer plekken in de stad dreigen kleine buurtondernemingen te bezwijken onder de hoge huurprijzen en het winstbejag van vastgoedeigenaren.

Beelden: AT5

Samen met bewoners kwam de SP daarom in actie voor behoud van
De Fietsentuin.
De afgelopen maanden werden een paar duizend steunbetuigingen verzameld in de buurt. Ook werd de kwestie aangekaart in de gemeenteraad. En met succes. De rechter heeft de pandeigenaar teruggefloten en besloten dat de buurtwinkel mag blijven.
Flentge: "Wij zijn enorm blij voor de buurt dat De Fietsentuin behouden blijft. Actievoeren werkt en wij komen snel langs om André en Gislaine te feliciteren.”

U bent hier