h

Amsterdamse kandidaten Provinciale Staten 2019

Op 20 maart kiezen we nieuwe volksvertegenwoordigers voor de Provinciale Staten. Maak hieronder kennis met de Amsterdamse SP-kandidaten in de top 10 voor de Staten! Een volledig overzicht van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma is hier te vinden.

Remine Alberts (2)

Remine is al vele jaren actief voor de SP. Zo was ze maarliefst 20 jaar gemeenteraadslid in Amsterdam en is ze ook op dit moment al Statenlid. In dit filmpje vertelt ze waarom het belangrijk is om te gaan stemmen bij deze Provinciale Statenverkiezingen.


Marie-France van Oorsouw (4)

Marie-France woont in Oost en was daar eerder deelraadslid voor de SP. Ze is archeologe en vertelt in dit filmpje waarom de provincie zuinig moet zijn op cultureel erfgoed.


Tiffany Carrilho (7)

Tiffany woont officieel niet in Amsterdam, maar in Diemen. Ze is wel in Amsterdam actief voor de SP, onder andere als drijvende kracht achter de hulpdienst in Zuidoost. In dit filmpje vertelt ze samen met Baris Ermis en Maxim Burlini over verminderen van wachtlijsten voor huurwoningen.


Robert Brand (8)

Robert is lid van de bestuurscommissie in Noord, voor het gebied Oud-Noord. Daarnaast is hij een activist die met buurtbewoners in actie komt voor een betere buurt. In dit filmpje legt hij uit waarom Schiphol niet verder moet groeien.

U bent hier