h

Nieuws uit 2024

14 juni 2024

Inspirerend politiek café met Ronald van Raak

Foto: wouter / wouter

Hoogleraar filosofie, schrijver, en oud-SP-Kamerlid Ronald van Raak kwam over zijn nieuwste boek 'Spelen met waarden, betalen met gedachten' spreken. In dit boek staan publieke waarden centraal en gaat Ronald te rade bij de twee grootste filosofen uit de Nederlandse geschiedenis.

Lees verder
3 juni 2024

Stemadvies SP: Stem 6 juni 'tegen' bij referendum hoofdgroenstructuur

Foto: Oda de Wit / Wikimedia Commons

De SP maakt zich grote zorgen over de nieuwe plannen voor de zogenaamde hoofdgroenstructuur. Als de huidige plannen doorgaan, worden plekken als kunstgrasvelden en snelwegbermen ook aangemerkt als groen, waardoor er onterecht meer groen lijkt te zijn dan er is. Bovendien wordt het aanwezige groen in de stad minder beschermd. De SP adviseert Amsterdammers daarom om bij het referendum 'tegen' te stemmen.

Lees verder
1 juni 2024

Strijdbare klimaatmars: mensen boven winst

Foto: SP Amsterdam

Klimaatverandering moet dringend worden tegengegaan op een rechtvaardige manier. Grote vervuilende bedrijven moeten stoppen met hun bijdrage aan klimaatverandering, en betalen voor maatregelen om de uitstoot omlaag te brengen. Gewone mensen moeten goedkoop aan duurzame energie kunnen komen. Daarom was de SP vrijdag aanwezig bij de Klimaatmars.

Lees verder
14 mei 2024

SP steunt bewoners Zuidoost in strijd voor behoud van de metro

Foto: wouter monteban / wouter monteban

Vanavond demonstreert een groep bewoners uit Zuidoost voor behoud van de metrolijnen 50 en 53 in Zuidoost. Vanuit het stadsbestuur (PvdA, GroenLinks, D66) klinken al langer planen om een metrolijn uit Zuidoost te schrappen, door de huidige aparte metrolijnen 50 (Gein-Isolatorweg) en 53 (Gaasperplas -Centraal Station) samen te voegen tot één metrolijn.

Lees verder
10 mei 2024

SP wil opheldering over handelen van de politie tijdens UvA demonstraties

Foto: Foto: Jvhertu / Wikimedia Commons

De Amsterdamse gemeenteraad debatteerde vanmiddag over de demonstraties aan de Universiteit van Amsterdam die aandacht vragen voor het lot van de Palestijnen en de oorlog in Gaza. De SP steunt de Amsterdamse studenten die aandacht vragen voor het conflict zolang dit op een vreedzame manier gebeurt. Het gebruik van geweld of intimidatie van personen en pers verwerpt de SP.

Lees verder
9 mei 2024

Vrijdag 13:00 spoeddebat demonstraties UvA-campus

Foto: wouter monteban / wouter monteban

Aanstaande vrijdagmiddag om 13:00 zal er een spoeddebat plaatsvinden over de pro-Palestijnse protesten op het terrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in de gemeenteraad van Amsterdam.

Lees verder

Pagina's

U bent hier