h

Nieuws uit 2024

23 februari 2024

Update: Zoektocht naar passende woning voor huurders Johan Greivestraat en Piet Mondriaanstraat duurt voort 

Foto: AT5 / AT5

Update: Zoektocht naar passende woning voor huurders Johan Greivestraat en Piet Mondriaanstraat duurt voort 

Lees verder
14 februari 2024

SP wil schoolzwemmen terug op elke Amsterdamse school

Foto: beexxohh / CC BY-NC-ND 2.0.

Het aantal kinderen dat in het bezit is van een zwemdiploma is in Nederland enorm gedaald. Ook in Amsterdam zien we een daling.    SP-fractievoorzitter Remine Alberts: “ Het is belangrijk dat ieder kind in onze stad goed leert zwemmen en dat het schoolzwemmen weer wordt ingevoerd op elke school in Amsterdam.”

Lees verder
10 februari 2024

OPINIE: ‘Neem de inwoners van Zuidoost serieus en behoud de huidige metrolijnen in de Bijlmer’

Foto: SP

En weer zijn er plannen opgedoken bij het GVB om metro 53 niet meer van Gaasperplas naar  het Centraal Station te laten rijden. Dit terwijl hier de laatste jaren tot twee keer toe tegen geprotesteerd is door bewoners.  De directe verbinding tussen Zuidoost en CS mag niet verdwijnen schrijven Jim Haijen, fractievertegenwoordiger van de SP en actievoerders voor metro 53, Manoah Salampessy en Rebeca Pabó. 

Lees verder
26 januari 2024

Het Erotisch Centrum Amsterdam: Vier vragen aan SP-fractievoorzitter Remine Alberts

Foto: Rungbachduong / openverse.org

Wat is het Erotisch Centrum en waarom wil de gemeente Amsterdam dit zo graag realiseren? De gemeente heeft haar plannen kenbaar gemaakt en laten weten dat zij het aantal ramen op de Wallen wil verminderen door een deel te verplaatsen naar een Erotisch Centrum. Hiermee hoopt de gemeente het massatoerisme in dit gebied te verminderen en de buurt leefbaarder te maken. 

Lees verder
26 januari 2024

ZATERDAG 24 FEBRUARI 2024 LEDENDAG MET O.A. JIMMY DIJK

Foto: wouter monteban / SP

Op zaterdag 24 februari organiseren wij een middag voor alle Amsterdamse SP-leden. Als speciale gast komt onze nieuwe SP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Jimmy Dijk. Verder zijn ook de leden van de Amsterdamse gemeenteraadsfractie, bestuursleden van de afdeling, en andere actieve SP'ers aanwezig. Samen gaan we in gesprek over een sterke lokale SP en hoe we dit kunnen bereiken.

Lees verder
23 januari 2024

Ralph Mamadeus van Change= Amsterdamse huisjesmelker van het jaar 2023

Foto: SP

De SP-jongeren hebben Ralph Mamadeus van verhuurder Change= verkozen tot de Amsterdamse huisjesmelker van het jaar 2023. Change= verdient deze oneervolle titel, omdat ze jongeren uitknijpen met onbetaalbare huren in tijden van woningnood, onterechte community kosten vragen, de veiligheid in de complexen te wensen overlaat en onverklaarbaar hoge servicekosten in rekening worden gebracht.

Lees verder

U bent hier